Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Beiratkozóinak 5-10%-át köszönhette a plázai kiszállása idején a Halis-könyvtár

A könyvtárosok együttműködési terv alapján 2013. február 1-től április 2-ig szálltak ki a város egyik bevásárlóközpontjába. A tucatnyi jelenlét mellett az ottani könyvesboltot is bevontuk akciónkba. A könyvtár és a könyvesbolt munkatársai a megszólítottakat és vásárlókat könyvtári beiratkozásra illetve olvasójegyük meghosszabbítására biztattuk egy kártya átadásával. E két hónapig tartó időszaknak a főbb eredményei a következők lettek:
- az időszakban tagságukat meghosszabbítók e megszólítottak köréből kerültek ki, e 10%-nak a fele több mint fél éve nem volt tagunk, de volt olyan is, akit 11 év után hódítottunk vissza a könyvtárhasználatnak
- az időszakban újonnan beiratkozottaknak szintén 10%-a volt a plazában megszólított
- a kistelepülésekre való kiszállásban gyakorlott könyvtárosok új tapasztalatokat szereztek a plázajárók megszólításával
- a helyi sajtóban és tévében 4 híradás jelent meg az akcióról.
A fentebbi körülmények között és tapasztalatok szerint a kiszállásokkal rövid távon legalábbis 5-10%-kal volt növelhető az olvasótábor. A növekedés fenntarthatóbbá tételéhez a helyszíneket feltehetően változtatni érdemes.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról