Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Belesimuljon-e a könyvtár a társadalmi értékrendbe, vagy javítson rajta? (S ha igen, melyik irányba?)

Lehet, hogy a könyvtár küldetése lassanként eltávolodik a magyar társadalom - benne a könyvtárosok - értékrendjétől?! (MG)

Felmérés készült a magyarok által vallott értékekről. Ebből arra lehet következtetni, hogy nem a tanártüntetések fogják egységesíteni az elégedetleneket: a társadalom többsége szerint a fegyelem és a rend megtanítása a gyereknevelés elsődleges célja. A többség nem hisz a romaintegrációban, és - illeszkedve a kormány értékeihez - mind többen gondolják úgy, hogy aki szegény, az maga tehet a sorsáról.
- A magyarok 79 százaléka szerint a fegyelem és a rend megtanítása a gyereknevelés elsődleges célja.
- 58 százalék szerint egy-egy pofon belefér a gyereknevelésbe
- Szintén konzervatív értékekre vall, hogy a magyarok 67 százaléka sze­rint akkor jó a világ, ha a férfi a család feje.
- A 59 százalék szerint ugyanis fontosabb a gyors döntéshozatal, mint az egyeztetés.
- A magyarok 72 százaléka egyetért azzal, hogy a cigányok soha nem fognak tudni beilleszkedni a nem cigány magyarok közé.
- A magyarok 49 százaléka elfogadná, 47 százalék viszont szégyellné, ha valamelyik családtagjáról kiderülne, hogy meleg. A kormánypártiak hatvan százaléka, az ellenzéki szavazók 37 százaléka szégyellné homoszexuális családtagját. A kisvárosiak kevésbé elfogadók, mint a budapestiek, és a fiatalok is jelentősen elfogadóbbak, mint az idősebbek.
- A baloldali, piackritikus nézeteket vallók aránya hetven százalékról csökkent a mostani 56-ra, miközben a gazdasági centristák aránya 32 százalékra növekedett 2018 óta.
- Nagyjából fele-fele arányban vannak azok, akik szerint a szegénység egyéni felelősség kérdése, és azok, akik szerint ennél azért bonyolultabb a kérdés, és külső tényezőknek is szerepük van. A munkanélküliségért viszont már a magyarok többsége magukat a munkanélkülieket teszi felelőssé.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról