Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Belső motiváció: önállóság, kiválóság, cél (megvan-e a könyvtárosban?)

Egy ideje tapasztalom, és egyre több bizonyíték miatt tudatosítom, hogy amit 20, 10, 5, 2... éve tanultam, egész egyszerűen ma már nem állja meg a helyét. Iszonyú iramban változik a világ. Néha már követhetetlenül. Sok esetben azért nem foglalok állást, mert érzem, hogy amit egy bizonyos témában igaznak hittem, ma már nem az. Napjainkban a világ újraértelmezése folyik, ami nagyrészt köszönhető a 'gazdasági világválságnak' a globalizmusnak (hú, micsoda nagy szavak), a régi begyepesedett gondolkodás bukásának. A TED (talán már nem kell bemutatni) számtalan előadása bizonyíték erre. Amiért most mégis írok, az nem más, mint a munkahelyi motiváció kérdése, mely szintén paradigmaváltásra szorul. Dan Pink (...) állítása szerint a 21. századi magas teljesítményhez, egy a belső motivációkra épülő új felfogás szükséges. 3 belső motivációra építhetünk:
1.Önállóság: a vágy, hogy saját életünket magunk irányítsuk.
2.Kiválóság: a vágy, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk valamiben, ami számít.
3.Cél: a vágy, hogy olyasvalami érdekében cselekedjünk, ami túlmutat önmagunkon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról