Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Belső ötletpályázat a könyvtárban - az olvasáson túl is gondolkodnak (KIT-műhely)

Erősebb lehet a befogadás, ha az a könyvtáhasználói és munkaerő irányában is működik. Mindez egyben hitelességet is biztosít (vö.: SEXI modell). Ha mi ki tudunk egymással jönni, akkor kifelé is ilyet tudunk sugározni. (MG)

Orsós László Jakab, kulturális és művészeti igazgató, Brooklyn Public Library:
- A könyvtárban van egy folyamat. Minden évben kétszer. Egy sorozat, ahol a könyvtárosok ajánlhatnak, megversenyeztethetik az ötleteiket a struktúrán belül. Erre fel lehet készülni. Van egy adott, nagyon kis mennyiségű pénz, azon belül ki lehet találni, hogy mi az, ami szerintük az ö fiókkönyvtárában, közegében működhetne, mint program. Nem feltétlenül csak olvasás. Sőt, arra ösztönözzük a könyvtárosokat, hogy ezen túlmenve. A szűkített ötletlista ismertetése nyilvános esemény a könyváron belül. Iszonyatosan jól működik, és nagyon inspiráló tud lenni. Az emberek egyszer csak elkezdenek gondolkozni ezen. Úgy hívják nálunk, hogy Power-up. De lehet bármi; ötletbörze, vagy micsoda. És elkezdenek egymással versenyezni a könyvtárosok. Egyébként zseniális ötlet. (Elhangzott a MKE tatabányai vándorgyűlésének KIT-műhelyében)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról