Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Bensőségesebbé alakítják a Halis-könyvtár olvasótermét

Újragondolt belső térrel várják az olvasni vágyókat a könyvtár dolgozói. A városi bibliotéka idén két fontos évfordulót is ünnepel, ezért a jelenleg is tartó bezárás alatt átalakították az intézmény belső elrendezését.
Idén emlékeznek a városi könyvtár alapításának hetvenedik évfordulójára, illetve az új épület 2001-től fogad látogatókat, ezért sok újdonsággal készülnek a nyitásra az intézmény munkatársai. A járványhelyzet miatt már hónapok óta nem üzemel a megszokott módon a kölcsönzés, március 8-tól már az "ajtóban átvevős" módszer is szünetel. Czupi Gyula, az intézmény igazgatója elmondta: az elmúlt időszak alkalmas volt arra - az elmúlt 20 év tapasztalatát is figyelembe véve - hogy új belsőteret alakítsanak ki az olvasói igények alapján. Hozzátette, már többször átalakult az elrendezés, köszönhetően a mobilis bútorzatnak. A mostani átalakítás során az volt a cél, hogy bensőségesebbé tegyék az épület hangulatát.
- Most azt a tapasztalatot használtuk ki, hogy úgy láttuk, az olvasóink nagyon szívesen ülnek olyan térrészben, amelyik szimbolikusan, de le van határolva a könyvespolcokkal. Most úgy telepítettük fel a gyűjteményt, hogy ezek a kicsit intimebb, személyesebb hangulatú terek jöttek létre benne, ahova egyedül, kettesben, hármasban beszélgetve is vagy tanulva, tanítva le lehet ülni. Azt reméljük, hogy ezzel még kedvesebbé tesszük a könyvtár használatát, hogyha újra kinyithatunk - mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról