Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Betiltathatják az Internet Explorert

A Microsofttal szemben indított szabadalmi perében az eddigiek alapján nyerésre álló Eolas egy olyan új indítványt nyújtott be egy chicagoi bíróságon, amellyel azt szeretné elérni, hogy a redmondi óriás a perek lezárásáig ne hasznosíthassa az általa birtokolt szabadalomban levédett plugin technológiát. Amennyiben a bíróság helyt ad az Eolas követelésének, úgy a Microsoft kénytelen lesz Internet Explorer böngészőjét azonnali hatállyal levenni weblapjáról, és feltehetőleg a Windows részeként sem terjeszheti azt. Az Eolas az indítvánnyal azt szeretné elérni, hogy a Microsoft kénytelen legyen tőle licenszelni weboldalakba ágyazott automatikusan betöltődő bővítésekkel kapcsolatos szabadalmát, amelyről a szoftvergyártó egyelőre hallani sem akar. (...) A Microsoft természetesen fellebezi az Eolas által indított perben hozott előzetes döntést, valamint az új indítvány megtagadását is szorgalmazza.

Hírforrás: 2003. okt. 10., link
2003. október 15.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=betiltathatjak_az_internet_explorert
Régebbi hírforrás(ok): 2003. okt. 10., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról