Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bezár a szombathelyi Siker Könyvtár

1958 óta működik a szombathelyi Siker Könyvtár. A 65 éves Ady téri könyvtár pályázatát idén először elutasították, mert ahhoz, hogy az alkalmazottak megkapják a bérüket, mindent kiárusítanak - beleértve a könyveket, bútorokat. Minden eladó.
A szombathelyi Siker Könyvtár a város történelmének része, 1958-tól a mai napig működik, de 2003 óta már alapítványi formában, és a budapesti székhelyű Területi Művelődési Intézmények Egyesülete (TEMI) alapította. A könyvtár 2023-ig a TEMI-n keresztül pályázhatott a működéséhez szükséges állami támogatásra mindeddig sikeresen, tudtuk meg Kovácsné Szabó Évától, a Siker Könyvtár vezetőjétől.

Végzetes fordulatot, úgy tűnik, az hozott a Siker Könyvtár életében, hogy a TEMI a Kárpát Medencei Művészeti Népfőiskola tagintézménye lett, s ez utóbbihoz került át az állami támogatásra való pályáztatás joga. Idén tehát a Siker Könyvtár is a Kárpát Medencei Művészeti Népfőiskolának adta be pályázatát, melyet az április 25-én elutasított.

A végkiárusítás a hónap végéig tart. Egy országgyűlési képviselőtől kértek és várnak segítséget.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról