Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

* * * Bibliográfiai adatbázisból ágazati irányító-tanácsadó alkalmazás * * *

Friss hír, hogy a tavalyi vándorgyűlésen is jelen lévő Mendeley-t felvásárolta az Elsevier. A 2008-ban három PhD-hallgató által alapított Mendeley globális kutatásirányítással és együttműködési platform készítéssel foglalkozó innovatív vállalkozás. Rendszerük automatikusan lát el metaadatokkal PDF-dokumentumokat és strukturált adatbázisokba rendezi őket. A világ számos kutatója használja felhőalapú rendszerüket dokumentummenedzsmentre, annotálásra, hivatkozások és bibliográfiák készítésére, kutatási projektek menedzselésére, együttműködésre. Az Elsevier -- megtartva ezt az innovációs potenciált -- nagyobb tartalmat és analitikákat biztosít a fejlesztésekhez. Victor Henning, a Mendeley alapító-ügyvezetője elmondta: a világ legnagyobb tudományos tartalomszolgáltatójával a növelik a kutatáson belüli együttműködés lehetőségét és nyitottságát.
-- Az Elsevier korábban felvásárolta már az Atira céget, amely Pure néven kutatási eredmények kezelésében és javításában segítő szoftvereket és eszközöket kínál. A kiadó bibliográfiai és hivatkozási Scopus adatbázisra épülő SciVal platform így nem csak egyetemi, akadémiai kutatások támogatását, hanem költséghatékony menedzselésének is eszköze, nem csak intézményi, hanem országos tudománypolitikai szinten is. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról