Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

BiblioTech - tudományos vásár és kiállítás a Bihar Megyei Könyvtárban

A nagyváradi "Gheorghe Şincai" Megyei Könyvtár a Learning Communities Egyesülettel és a Nagyváradi Közösségért Alapítvánnyal közösen 2019. május 24-25-én tudományos vásárt és kiállítást szervezett gyermekek és fiatalok számára (elsődleges célközönség a 6-18 éves korosztály volt). Az esemény Erasmus+ finanszírozással jött létre, a "STEM Education for Responsible Citizenship in EU" projekt keretében.
A BiblioTech tudományos vásár és interaktív kiállítás révén a szervezők a fiataloknak a tudományok iránti érdeklődését kívánták serkenteni és újabb platformot biztosítani a STEM (Science-Technology-Engineering-Math) körébe tartozó tevékenységek népszerűsítésének. A STEM Club spanyol, már öt hónapja Romániában dolgozó önkéntesei voltak az esemény főszervezői, akik a vásáron különböző tudományokhoz kapcsolódó asztalokat állítottak fel, így volt fizikaasztal, biológiaasztal, ahol a napközben érkezők maguk próbálhattak ki egyszerű, de nagyszerű, izgalmas kísérleteket.
Saját készítésű kaleidoszkópokat is ki lehetett próbálni, illetve különböző mágneses kísérletek is voltak, és a szervezők Szabadulószobát is összeállítottak, ami a kiállítóterem egyik sarkában, fekete anyagokkal elkerített részt jelentette. Nagyon jól összeállított, komplex feladatsort találtak ki ebben, számkódokat kellett megfejteni, valamint szöveges feladványt, és különböző, a megoldáshoz vezető nyomokat is elhelyeztek. A STEM Clubosok mellett a környező településekről is érkeztek kiállítók, például a szentmártoni Floare de Lotus Gimnázium könyvtárának képviselői, illetve két fiatal kísérletező Esküllőről érkezett, akik egy kis markológépet készítettek kartonból és fecskendőkből. Ezzel az interaktív kiállítással szépen összevonták az elméleti és gyakorlati ismeretek szerepét, a tudomány szerelmesei könyvek és kísérletek között sétálgathattak. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról