Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Biblioterápia - sérülés nélkül beleképzelheti magát különböző szerepkörökbe

Címkék: biblioterápia | Románia |

- A történetek kiválasztásakor fontos az, hogy előzetesen tudja, kik és milyen jellegű problémákkal érkeznek erre a foglalkozásra?
Dénes Mária kézdivásárhelyi könyvtáros biblioterapeuta: Azt soha nem lehet tudni, hogy ki milyen jellegű problémával érkezik hozzánk. A módszer lényege, hogy senki nem beszél a saját problémájáról, hanem részt vesz egy mű feldolgozásában, beleképzelheti magát különböző szerepkörökbe a kitárulkozás veszélye nélkül, úgy, hogy közben ő nem sérül meg. Mivel ez egy folyamat, ki előbb, ki később, ki többé, ki kevésbé talál majd rá a megoldásokra. Az életkori sajátosságokat minden esetben figyelembe kell venni. (...)
- Felgyorsult élettempó, nagy munkahelyi kihívások, tartós bánat, csalódások, konfliktusok? Ezt tetézi, hogy az emberek nagy része nem tudja megosztani senkivel a problémáit, mert egyszerűen nem meri felvállalni, gyengeségnek titulálja azokat. Ezáltal személyes elszigetelődésben szenvedhetnek, amely társadalmi jelenséggé alakulhat. És ilyenkor jöhet a könyvtáros, a biblioterapeuta, a könyvek szerepe: a könyvekről beszélgető csoportban kialakul a közösségi érzés fontossága, az emberek rájöhetnek arra, hogy problémájukkal nincsenek egyedül. Ez hatalmas energiát és megbízhatóságot igényel egy terapeutától. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról