Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Csongrádi közkönyvtár - nem vállalkoznak, hanem helyi látványosság megtekintéséhez adnak járművet

Csongrád- Egy csongrádi cégnek kerékpárjai voltak, a könyvtárnak egy jó ötlete. Már csak azt kellett kitalálni, hogyan illesztheti a profiljába a bibliotéka az üzletelést. Sikerült: tulajdonképpen a gombhoz adnak egy kabátot.
- Egy helyi cég egy korábbi pályázaton szerezte a bicikliket. Viszont nekik teljesen más a profiljuk, igazán nem is tudtak ezzel foglalkozni. Kötöttünk velük egy megállapodást, így nálunk parkoltak le a járművek - mutatta a csongrádi könyvtár udvarán álldogáló kétkerekűeket Illés Péter igazgató. Sokan rácsodálkoznak, ha meghallják: a bibliotékában - ahol egyébként is gyakran történnek szokatlan dolgok - nem csak könyvet, de kerékpárt is lehet kölcsönözni. A kivitelezés nem volt azért ilyen egyszerű, magyarázta Illés Péter.
Vállalkozási tevékenységet a fenntartó önkormányzat szerint nem folytathatunk. Így azt a megoldást találtuk ki, hogy kidolgoztunk túraútvonalakat, tulajdonképpen helyi látványosság megtekintését kínáljuk, és ehhez adunk egy biciklit - részletezte.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról