Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Biciklizés, baba-mama-klub és értéktár Pálmonostoron

A Baba-Mama Klub volt az egyik legnépszerűbb rendezvényük, ahol a kisbabáktól a dédszülőkig minden korosztály képviselte magát.
Minden korosztályt megszólított programjaival a pálmonostori könyvtár az idei Országos Könyvtári Napok keretében - tudtuk meg Bagi-Kalmár Enikőtől, a könyvtár vezetőjétől. Elmondta, a könyvtár mozi mindig népszerű, ezúttal az óvodásoknak vetítettek. A felnőttekkel pedig az olvasás, a könyvek mentális egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról beszélgettek. A programok során az Aradi vértanúkra is megemlékeztek a helyi általános iskolásokkal közösen.

Az egyik legsikeresebb rendezvény keretében több generációt is összefogtak: a Baba-Mama Klubban vendégül látták a település legkisebbjeit, anyukáikat, apukáikat, nagymamáikat, sőt dédnagymama is volt a vendégek között, akik a helyi védőnőtől, Túri Ildikótól kérhettek gyermeknevelési tanácsokat. Nagy sikere volt az Értéktár Bizottsággal közösen szervezett programnak is, amikor kellemes beszélgetés és játékos feladatok során ismerhették meg az érdeklődők a község helyi értékeit. Ebben Cseszkó László polgármester volt a könyvtárosok segítségére, aki bemutatta az értéktár működését és a falu értékeit - részletezte Bagi-Kalmár Enikő.
Elmondta azt is, hogy a könyvtári napok keretében Nagy Károly kollégája kerékpártúrát szervezett Csengelére, ahol az Árpád-kori templomromot nézték meg. Azokat az olvasókat pedig, akik személyesen nem tudtak bekapcsolódni a programokba, online feladatokkal várták. A könyvtár vezetője szerint azért is fontosak az ilyen programok, hogy megmutathassák, a kölcsönzésen kívül milyen sok lehetőség rejlik egy kis falu könyvtárában, amely az olvasóvá nevelés mellett a közösségépítés fontos helyszíne is egyben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról