Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Blog nőknek, a digitális írástudás terjesztéséért

Az új blog link a digitális írástudást növeli és az informatikai pályát népszerűsíti. A könyvtárak munkatársait és a közművelődési szakembereket segíti digitális írástudással kapcsolatos szemléletformáló, oktató munkájukban.
Tudta, hogy a világ első programozója nő volt, a költő Byron lánya? És azt, hogy mit írt Albert Einstein Marie Curie-nek, amikor támadások érték második Nobel-díjának átvétele előtt? Hallott az amerikai színésznőről, aki feltalálta a WiFi-t? Hogy lehet ösztönözni a fiatalokat az informatikai pályára?
A blogon és Facebook oldalán hírek, érdekességek és tippek teszik színesebbé a digitális írástudás és az informatikai pálya internetes népszerűsítését, amelyből ötleteket meríthetnek a szakemberek. A blog társadalmi felelősségvállalása hangsúlyozni a digitális kompetencia jelentőségét, és az ún. másodlagos digitális írástudatlanság leküzdését, azaz, hogy a már internetezők körében a hasznos internetezéssel töltött idő rendszeressé váljon.
Emellett cél az EU által is támogatott 'Girls in ICT' kezdeményezés alapján a lányok informatikai pályára ösztönzése, szüleiken, tanáraikon és szemléletformálással is foglalkozó szakembereken keresztül. Ezért a blog írásai bemutatják, hogy az informatikai vagy ahhoz kapcsolódó kompetenciák a lányok és nők számára ugyanolyan hasznosak.
A blog közössége: link
A Nyáry Krisztián irodalomtörténész egyik hőséről írt blogbejegyzés Igazi hősök című könyve hivatalos Facebook oldalán is olvasható: link (Kovács Bernadett)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról