Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

BOBCATSSS -- 'élő közvetítés' a konferenciáról

A Bobcatsss konferencia Szombathelyen igen szép sikerrel zajlik. Mintegy 300 résztvevő, javarészt európai országokból, de összeakadtam néhány amerikaival is. A rendezvény magyar-norvég közös szervezésű, ám svéd és dán diákok is szép létszámban képviseltetik magukat. Utóbbiak Aalborgból és Koppenhágából (a két könyvtárosképző helyszínről) előbbiek pedig Boraasból, őket Magnus Torstensson kíséri, aki megmutatta nekem ott nyáron a svéd könyvtármúzeumot. A maga nemében igen érdekes volt a magyar-norvég közös előadás, Ragnar Audunson és Tóth Máté révén, akik a közös kutatást végeztek a norvég Bokelskere.no és a magyar moly.hu felhasználóinak összetételét, s a felhasználói szokásokat vizsgálva. Megtudhattuk például, hogy a moly.hu felhasználói fiatalabbak, viszont a bokelskere felhasználói, az átlagos élettartammal kalkulálva, tovább élnek. Főleg városi magas műveltségű felhasználókról van szó, s ez különösen kiugró a magyar esetben, ahol a falusi internetpenetrációval amúgy is komoly gondok vannak. A moly.hu -nak tekintélyes a határontúli magyar felhasználói tábora...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról