Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bonyodalmak a Képes Krónika hasonmás kiadása körül

Bonyodalmak a Képes Krónika hasonmás kiadása körül -- Vajon más nemzeteknél is gyakorlat-e, hogy kétségbe vonják krónikáik tartalmát, ahogyan azt például a magyarok leghitelesebb történelmi dokumentumával, a Képes Krónikával teszik? Papp Gábor: -- Elvileg elképzelhető ilyen, hiszen a Krónika más módon hiteles, mint mondjuk az ÉS könyvek, de azért ilyen fokú hiteltelenítése a saját nemzeti történeti hagyományoknak, mint amilyen nálunk van most már másfél-két évszázada történik módszeresen, azért ilyen nem figyelhető meg, és azt hiszem, hogy ideje ezt a folyamatot visszafordítani....
... Monok István, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója írja megkeresésünkre küldött részletes válaszlevelében: 'A Krónika és az összes Kódex-könyv, illetve a dokumentum, amelyet a Nemzeti Könyvtár kért, állami tulajdon, közvagyon, Kezelésével a tulajdonos a Nemzeti Könyvtárat bízta meg. Ahogy bármelyik könyvtár a Nemzeti Könyvtár is vagyont kezel...' - F: jan. 31.,

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról