Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Börtönbe zárnák a japán illegális letöltőket

Egy új törvénytervezet értelmében akár két év börtönre és közel hatmillió forintnak megfelelő pénzbüntetést is kiróhatnának azokra az internetezőkre, akik zenék, filmek vagy szoftverek illegális másolatait töltik le a hálózatról.
A Wired amerikai technológiai magazin hírportáljának értesülései szerint a szigetország kormánya jelentősen szigorítaná a szerzői jogok megsértőivel szemben érvényesíthető szankciókat. Ha az erre vonatkozó törvényjavaslatot elfogadják, az illegális tartalmak letöltői a jövőben akár két és börtönbüntetésre, és mintegy kétmillió jenes, vagyis közel hatmillió forintnak megfelelő pénzbüntetést is ki lehetne róni rájuk.
Magyarországon az új büntető törvénykönyv tervezete éppen ezzel ellentétes irányban változna: ennek értelmében a filmek és zenék vagy szoftverek házi célú letöltéséért nem lehetne senkit büntetőjogilag felelősségre vonni. Ugyanakkor a jogtulajdonosok a jövőben is indíthatnának polgárjogi pereket a szerzői jogaikat megsértők ellen, továbbá a tervezet szerint a nagyüzemi letöltők és online terjesztők is börtönbe kerülhetnének tevékenységükért.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról