Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Börtönkönyvtár -- újragondolt állománnyal

A heideringi újonnan épült büntetés-végrehajtási intézet a berlini járásban működik 648 férőhellyel. A börtönkönyvtár 135 négyzetméteres, három helyiséggel (kölcsönző, olvasó és raktár). Az őrzésen kívüli 'funkcióidegen' feladatokra külsősöket alkalmaznak, a könyvtárost még keresik. Az állományt a már említett [ld. a linket alant] irányelvek alapján alakították ki: gyakorlati okokból csak nyomtatott könyv-, folyóirat-, CD- és DVD-anyagot szereztek be. A könyvtár a szórakozást, az általános és jogi tájékozódást, a nyelvtanulást és kreatív tevékenységeket (festés, számítógépes alkalmazások) szolgálja. A szépirodalmi anyagon belül is hangsúlyosan van jelen a fantasy és a krimi műfaja, de a vers és az erotikus irodalom is számottevően képviselve van. A könyvtár tekintetbe veszi a célcsoport jellemzőit, ezért a könyvek egyszerű nyelvezetűek, számos olvasmány szolgálja a drogprevenciót, az agresszió kezelését, nevelést, írás-olvasás gyakorlását stb., de vannak idegen nyelvű könyvek is. Az audiovizuális dokumentumok között zenei felvételek, hangos könyvek, játék- és oktatófilmek vannak. A kurrens napilapokat és folyóiratokat több nyelven is megtalálják az elítéltek. (ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról