Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Börtönnek is érdemes könyveket adományozni - Gulyás Márton nyomán

Gulyás Márton: Volt ennek az időnek egy olyan része, ami tök hasznos volt, mert volt lehetőségem arra, hogy gondolkozzam, rendszerezzem saját magam. Ebből a szempontból nekem nem volt ez egy megterhelő helyzet. Mondjuk, az borzalmas, hogy a BV-ben (Büntetés-végrehajtási Intézet - G. M.) nincs könyvtár. Egy kis fakkból előszedtek néhány kötetet, és akkor először háborús tudósításokat, meg hasonlókat tudtam olvasni.
magyarnarancs.hu: Most egy Nádas Péter-kötetet látok nálad.
GM: Igen, mert utána végre hoztak Nádas Pétert is. Csodálatos élmény volt olvasni. Abban a bezártságban tényleg nagyon nagy jótétemény, ha van egy kötet, amibe bele tudsz mélyedni. Ebből a szempontból nem volt egy tragikus helyzet, azt viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen szégyenletes minőségű zárkákba raknak embereket manapság. Az én zárkámban a matrac, amin feküdtem, gyakorlatilag A tanúval egyidős, kompletten le lehetne vele forgatni azt a filmet. Ez nem a BV-dolgozókat minősíti, itt arról van szó, hogy a magyar állam és a felelős szervek ennyire telibe szarják, hogy az embereknek hogyan korlátozzák a szabadságjogait, és hogy milyen minőséget biztosítanak a fogva tartásukra. És ez tényleg kemény.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról