Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Borzsák-különgyűjtemény az Eötvös József Collegium könyvtárban

Mintegy 1500 kötetes új különgyűjtemény nyílt az Eötvös József Collegiumban hétfő délelőtt. A többnyire klasszika-filológiai kötetek mellett számos világirodalmi témájú könyvet tartalmazó, Borzsák Istvánról (egykori klasszika-filológus professzorról) elnevezett gyűjtemény megnyitóján Hiller István oktatási és kulturális miniszter bejelentette: 200 millió forintot különítettek el a tárca költségvetéséből a tanintézmény jövő évi felújítására. A miniszter leszögezte: a bejelentés garanciavállalás is, az összeget csak a felújításra fordíthatja az intézmény. A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy 2011. október 26-ra, az épület átadásának századik évfordulójára befejeződhetnek a munkálatok.
Horváth László, az Eötvös József Collegium igazgatója elmondta: a különgyűjtemény állományát mintegy négymillió forintért vásárolta meg az intézmény számára a Nemzeti Kulturális Alap Borzsák István örököseitől, miniszteri kerettámogatással. (a Kultúra.hu nyomán)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról