Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bővül a DIA adatbázisa - benne pl. Nyírő József, Polcz Alaine, Weöres Sándor

113 új taggal bővülhet a Digitális Irodalmi Akadémia link jelenleg 100 fős adatbázisa. A Petőfi Irodalmi Múzeum link által működtetett digitális könyvtár tagjelöltjeit a PIM főigazgatója javaslatára az akadémiai tagok jelölik. A következő három évben kötnek szerződést a jelöltek örököseivel, így több mint duplájára nőhet a digitalizált művek száma.
A DIA 1998-ban alakult, célja a legújabb kori és a kortárs magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak digitalizálása, megőrzése. A digitális könyvtár a tagok teljes életművét feldolgozza, és ingyenesen közzéteszi a honlapján.
A listán 1949 után elhunyt magyarországi, határon túli és emigráns alkotók szerepelnek. A tagjelöltek névsora igen változatos, a valódi, humanista írók mellett szélsőséges nézeteikről ismert alkotók is találhatók (ami hasonlóan az új NAT-ban szereplő kötelezőkhöz, valószínűleg ismét vitákat fog gerjeszteni).
A DIA jelölt lett többek között: Békés Pál, Bibó István, Devecseri Gábor, Eörsi István, Fekete István, Fodor András, Hamvas Béla, Heltai Jenő, Herczeg Ferenc, Illés Endre, Karinthy Ferenc, Lengyel József, Márai Sándor, Molnár Ferenc, Nagy Lajos, Nyirő József, Polcz Alaine, Réz Pál, Sarkadi Imre, Simon István, Szép Ernő, Szepes Mária, Tamkó Sirató Károly, Tar Sándor, Várkonyi Nándor, Veres Péter, Wass Albert, Weöres Sándor, Zilahy Lajos. A teljes lista: link (BM)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról