Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bővül a Facebook csoport-adminisztrátorok eszköztára

Bejelentette Mark Zuckerberg az első olyan funkciókat, amelyektől a Facebook csoportok "jelentőségteljesebbé" válását vagyis az aktivitások növekedését reméli.
Több új funkcióval is bővítette a Facebook a csoportok adminisztrátorainak eszköztárát a múlt héten rendezett Communities Summit alkalmából - számol be róla a cég egy blogbejegyzésben. A csoportokat az egyik fő szolgáltatássá akarja emelni a közösségi óriás, mivel ahogy Zuckerberg a manifesztójában is megjegyezte és a mostani bejelentésekkel együtt is hangsúlyozta, ez a megoldás segíthet "globális közösségeket létrehozni", legalábbis a Facebook-vezér víziója szerint.
Hosszútávon a Facebook célja, hogy a csoportok jobban hasonlítsanak a rajongói oldalakhoz, finomabb ajánlórendszerrel rendelkezzenek és ösztönözzék a tagokat a csatlakozásra. A mérőszámot viszont a tagság mennyisége helyett az jelenti, hogy mennyire "jelentőségteljesek" ezek a közösségek Zuckerberg szóhasználata szerint, vagyis mennyire aktív a párbeszéd és a kapcsolatépítés a tagok között. Az új adminisztrátori funkciók és a későbbi fejlesztések elméletileg ezeket a célokat szeretnék befolyásolni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról