Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bővült a Országos Mezőgazdasági Könyvtár -- új, vízügyi állomány és javuló statisztika

Minisztériumi átszervezések, összeolvadások miatt a KVM háttérintézményének, a Vízügyi Környezetvédelmi Központi Igazgatóság Környezetvédelmi és Vízügyi Szakkönyvtárának könyveit, folyóiratait átszállították az OMgK-ba.
Igencsak szerencsések vagyunk, hiszen a magyar könyvtárügyben, ezekben az anyagilag szűkös időkben az OMgK több tízezres nagyságrendű állománygyarapodása szépen fogja javítani az országos statisztikát. Azonban az irónián túl is szerencsés a helyzet a tekintetben, hogy az ideérkezett értékes művek növelik az intézmény presztízsét, olvasói táborunk nőni fog, elégedettsége fokozódik.
A környezetvédelmi és a mezőgazdasággal kapcsolatos vízügyi témájú szakkönyvek eddig is a gyűjtőkörünkbe tartoztak, de örömmel üdvözöljük profilunk bővülését. Értékes gyűjteményekkel gazdagodott könyvtárunk, de kérünk egy kis türelmet, amíg sikerül ezt a rengeteg könyvet és folyóiratot feldolgozni és integrálni az állományunkba. Az OMgK apraja-nagyja azon dolgozik ezekben a hónapokban, hogy a gyűjtemények mihamarabb saját katalógusunkban is kereshetővé és kölcsönözhetővé váljanak. Helyben olvasásra jelenleg is van mód, igyekszünk előkeríteni a keresett műveket. (Benczekovits Beatrix)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról