Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Brody- és Hunyady-gyűjteménnyel gazdagodott a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Alexander Brody üzletember, író, reklámszakember végakaratának megfelelően az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárba került a névadó író és fia, Hunyady Sándor, valamint a család irodalmi hagyatéka. A gyűjteményt Bródy Sándor unokája, Alexander Brody gyermekei, Thyra és Sandy Brody adták át a bibliotékának.

A hétfői ünnepségen az adományozók kiemelték: a hatalmas és szerteágazó Bródy- és Hunyady-hagyaték megőrzését és feldolgozását egész életében szívén viselő Alexander Brody álma, egyben végakarata valósult meg az átadással. Ezzel a család világirodalmi jelentőségű teljesítménye tovább él, és generációk számára válik kézzelfoghatóvá, megismerhetővé. Jelezték: az ajándék édesapjuk és Eger szoros kapcsolatát is jelképezi. Azt az eltéphetetlen szálat, amellyel Alexander Brody évtizedeken át összekötötte a családot a szülőfölddel, Magyarországgal. A több ezer kötetből és dokumentumból álló anyagban egyebek mellett a két író kéziratai, levelei, eredeti, első kiadású könyvei, továbbá fotók, filmplakátok, karikatúrák, újságcikkek szerepelnek.

Tőzsér Istvánné, a könyvtár igazgatója a megállapodás aláírását megelőző köszöntőjében hangsúlyozta: a hagyaték gondozása mellett a gyűjteményből kiállításokat és ismeretterjesztő rendezvényeket is szerveznek majd, amelyek célja méltó emléket állítani a családnak és lehetővé tenni a páratlan irodalomtörténeti értéket képviselő anyag minél szélesebb körű megismertetését.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról