Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Budafok közkönyvtára - pelenkázóval és könyvet házhoz szolgáltatással

A közelmúltban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját Budafok közkönyvtára, a FSZEK Budafoki Könyvtár link , Facebook: link . Pontosabban maga az épület, mely eleve könyvtárnak készült. Az öt szintes épület három szinten nyilvános és gyakorlatilag egyterű létesítmény, legfelső részén közösségi hely található, ahol havonta új kiállítást mutatnak be, és rendezvényi térként is szolgál.
A felnőtt részleg az első szinten, a gyerekek a földszinten kaptak helyet. A pelenkázó - a felnőttekhez igazodva - szintén középen van. Valamennyi korosztály számára gyűjti állományát és rendezni a programokat.
A FSZEK-hálózat e fiókkönyvtárában a vezetővel együtt 5 könyvtáros, ebből 2 fő 6 órában dolgozik. A beiratkozottak száma 3227 fő, melyből a gyerek 1293 fő, amely az utóbbi 5 évben, ha kis számban is, de évről évre emelkedik. A kölcsönzők száma 24.639 fő, ebből gyerek 9580 fő.
A könyvtár büszke dedikált fotó-gyűjteményére, melyet a helyben megforduló írókkal, színészekkel és más vendégekkel írattatnak alá.
A hagyományos szolgáltatások mellett - mint CD-, DVD, hangoskönyv-kölcsönzés, e-Olvasóterem, felolvasószoftver (Jaws), internethasználat stb. mellett kerékpártárolót is kínálnak, illetve lejátszó eszközöket is kölcsönöznek rászorulók számára.
A Könyvet házhoz szolgáltatásról szóló megállapodás megújítását az önkormányzat és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár képviselői írták alá január 14-én az intézmény budafoki tagkönyvtárban. A vonatkozó fotókat ld.: link (Varga Mónika közlése alapján összeállította: MG)

Hírforrás: KIT-információ
2019. január 18.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=budafok_kozkonyvtara
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról