Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bűnösnek vallotta magát a ketchupos könyvrongáló

A 75 éves Joy Cassidy a könyvtár dolgozóit akarta megleckéztetni a hátrahagyott szószpacákkal -- 30 napos börtönbüntetésre ítélték érte.
Az idahói Salmon város könyvtárában még 2009-ben kezdődtek a 'ketchupos' rongálások -- egy ismeretlen tettes időről-időre paradicsomszószt, majonézt, illetve juharszirupot öntött a visszahozott könyveknek fenntartott dobozba. Ügyködésének hónapjai alatt a rongáló összesen több mint 1000 dollárnyi kárt okozott, a könyvtár dolgozói pedig egy idő után kénytelenek voltak eltávolítani a visszahozott könyvek bedobó dobozát, hogy elejét vegyék a további rongálásnak.
Az elkövető személyére végül úgy derült fény, hogy a rendőrség bekamerázta a könyvtárat -- ekkor kapták el a 75 éves Joy Cassidy-t, aki éppen azon volt, hogy egy kibontott majonézes üveget passzírozzon a dobozba.
A hölgy a bíróságon elmondta, hogy tettével csak a könyvtár vezetőségét és a dolgozókat akarta móresre tanítani -- hogy pontosan milyen konfliktus volt az öreg hölgy és a könyvtárosok között, arról egyelőre nem szól a fáma.
30 napos börtönbüntetésén túl a hölgyet a következő két évre a környék összes könyvtárából kitiltották.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról