Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bútorbolttól is tanulhatunk - hatékony prezentálás és értékesítés-ösztönzés

Attól érdemes tanulni, akitől csak lehet. Akár egy bútoráruháztól. Pláne, ha a maguk műfajában kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az IKEA-ban jártunk, azt figyelve, hogy a látottak hogyan "fordíthatók le könyvtárra". Céljuk nem is annyira érthetetlen: minél nagyobb forgalom - hosszú távon. A fotókat ld.: link .
1. Termékek, a maguk kontextusában, így a vevőnek könnyen beugrik, hogy egyik tárgyhoz érdemes lenne a másikat is megvásárolni (keresztértékesítés). - Ha magamnak vittem könyvet a könyvtárból, lehet, hogy páromnak is jól esne, és akkor majd együtt olvashatunk.
2. Megtörik a raktárrendet a fentihez hasonló okból: fontosabb a használó logikája, mint a miénk. - Ideiglenes polcrend és kiemelések a könyvtárban.
3. Játszósarok a gyereknek, mely elemek meg is vásárolhatók. - A könyvek mellé a könyvtári plüssöket is érdemes kölcsönözni(?)
4. Kirakós játék a szüleire vásárlás miatt várakozó gyereknek - rímelve a termékek összerakós jellegére. - Hasznos lehet, ha a felnőtt részlegből rá lehet látni a gyerekrészlegben játszó gyerekre.
5. Bevásárlótáska: "megkönnyítem, hogy többet vásároljál". - Egyik-másik hazai könyvtár is kínál kosarat.
6. Önkiszolgáló kioszk - könyvtári OPAC
7. Az áruházi katalógus a terméken kívül azt is megmutatja, hogy hol található a polcon az áru. - A könyvtáron belüli navigálás (pl. lelőhely-meghatározás a mobiltelefon segítségével) még gyerekcipőben jár.
8. Áruminta - pl. kisméretű kaktusz - pl. ha még bizonytalan vagy benne, hogy gyűjteni szeretnéd őket. - Bevezetés a nagyobb olvasmányokhoz, vaskosabb könyvekhez, témákhoz.
9. Felhívjuk figyelmedet a zöld, fenntartható megoldásokra. - Ha kölcsönzöl, ugyanannyi dokumentum elegendő több embernek is, kevesebb a hulladék.
10. Alkalmazkodunk hozzád: ceruzával és mobil-applikációval egyaránt dokumentálhatsz. - Író- és jegyzetelőeszközt is kínálhatunk a könyvtárban, az egyre kihasználatlanabb számítógépek mellett.
11. Megmutatjuk, hol vagy a nagyobb épületen belül, melyik irányban mit találsz. - Egyszerű nyilak, színkódok és feliratok is segítik a könyvtáron belüli tájékozódást.
12. A gondolják, polcok pillanatok alatt áthelyezhetők, cserélhetők, utántölthetők. - A görgős könyvtári polcok még nem terjedtek el hazánkban.
13. A mérőszalag fontos eszköz a megfelelő termék kiválasztásához. - Elérhetők-e könyvajánlások, kritikák a könyvespolcok mellett?
14. Különlegességeket is kínálunk; akár impulzusvásárláshoz. - Biztatunk olyan olvasmányok megismerésére is, amelyekre eddig nem gondoltál. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról