Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bútorok olvasáshoz -- a felnőtt olvasóban

Könyvek és periodikák polcai előtt egyaránt elhelyezhetők a fotelek. Magyarországon inkább az utóbbi a gyakori. A bútordarab a kényelem, netán a luxus érzését párosítja az olvasással -- talán nem is minden bevésési szándék nélkül. Magyar, német és holland fotók a link oldalon.
1. Klasszikus bőrfotel a második emeleti büfé előtt, napilap és könyv egyaránt hozható ide. A háttérben az ablak előtt látszanak a büfé bárszékei. A falatozók bámészkodhatnak a bevásárló utca forgatagában. (Almere)
2. Könyvespolcok előtti modern bőrpamlag. (Almere)
3. Feküdni is lehet a számítógépen munkaállomásokkal szegélyezett térben elhelyezett hatalmas bőrheverőn. (Amszterdam)
4. A belvárosra és a csatornára néző fotel, melynek különlegessége, hogy a jobb oldalára -- megvastagított karfa -- rakodni is lehet. (Amszterdam)
5. Reprezentációs célokra is alkalmas magas támlás szék. (München, Gasteig)
6. TÁMOP-pénzből beszerzett bútor a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. A folyóirat-polc előtt elhelyezett foteleken ülők gyakran tárgyalják az aktuális politikai helyzetet. (Zalaegerszeg)
7. Az Eötvös József Főiskola Könyvtárában mindhárom szintjén főként az újságok és a folyóiratok mellett helyezték el a foteleket. (Baja)
A küldött képeket köszönjük Fischbäckné Horváth Ildikónak és Devecz Lászlónénak. A következő héten a gyermek olvasó ülőalkalmatosságainak témájához várunk köszönettel képeket.

Hírforrás: Mikulás Gábor
2011. január 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=butorok_olvasashoz_--_a_felnott_olvasoban
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról