Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Centralizálás vagy egységesítés kezdődik az ELTE Egyetemi Könyvtárában?

Kálóczi Katalin, főigazgató, ELTE Egyetemi Könyvtára: 'Problémának érzem az ELTE-n, hogy sokszor a megoldások közös kialakítása helyett, falakat húzunk egymás közé és keveset kommunikálunk egymással. Az ELTE az egyik legszéttagoltabb egyetem az országban. A munkaszervezés javítására sokkal több időt kellett volna fordítanunk, ezért szervezetet fejlesztő tréningek lebonyolítása mindig hasznos, a működési stratégia megalapozásának fontos eszköze lehet.
Ami a mi intézményünket illeti: az Egyetem falain belül működő számos könyvtár szolgáltatási színvonalának javítása integrációt igényelne.
Sajnálattal látom azonban, hogy a most megjelenő elképzelések még inkább széttagolnák a szervezetünket és ez veszélyeztetheti az utóbbi években kialakított szakmai együttműködést. Úgy gondolom, ez téves koncepció, és szeretném erről a döntéshozókat is meggyőzni. A könyvtárakra úgy tekint az egyetem, mint az egyszeri király arra a legkisebb lányára, aki azt találta mondani, hogy úgy szereti őt, mint az emberek a sót, és elüldözte. A minőségi egyetemnek pontosan kell értenie a könyvtárak szerepét, helyén kell kezelnie annak fontosságát.
Ha megtartjuk a párhuzamosságokat és szétforgácsoljuk az erőforrásokat, biztos vagyok benne, hogy romlani fognak az egyetem mutatói.'

Hírforrás: ELTE [Kancellári Hírlevél]
2015. február 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=centralizalas_vagy_egysegesites_kezdodik_az_elte_egyetemi_konyvtaraban
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról