Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

CERTIDoc 2. -- Egy zsűrielnök nyilatkozata

A KIT előző számában CERTIDoc-értékelésre jelentkezőt mutattunk be. Most az asztal másik oldalára tekintünk. -- A zsűri 'egyik szeme', Eric Sutter (zsűri elnöke) szerint a zsűrizés jó körülmények között zajlott. Különbséget tapasztalt az írott anyag és az élőben elhangzó érvelések között: egyes jelöltek jobban tudták 'eladni' az összeállított anyagot írásban, mint szóban, mások az időbeosztásban voltak jobbak. Mindez a szakmai professzionalizmusuk része. Sutter úr feladatának a jelentkező által árnyékban hagyott részek felfedését tekinti. Az önértékelésnél egyes jelöltek hajlamosak voltak magukat felértékelni. A diploma nélküli, de továbbképzéseken részt vett jelöltek, vagy akik nem változtattak munkahelyet, akik nem vesznek részt aktívan szakmai szövetségben, néha a valóságnál kedvezőbben ítélik meg magukat, miközben kevéssé ismerik az új információs foglalkozásokat és azok jelentőségét. Zsűritagként az a véleménye, hogy a minőségi színvonalat a sokoldalúság adta lehetséges mozgástér, és nem egy adott foglalkozási besorolás szempontjából kell megvizsgálni. (Mivel a könyvtári, információs társadalomban napról napra új tevékenységi ágak születnek, a hagyományos értelemben vett könyvtárosnak át kellene tudni formálnia a karrierjét az új igényekre. Ez a könyvtáros lehetséges mozgástere.) (ref.: Grebot Á.)
-- A CERTIDoc-kal kapcsolatos korábbi KIT-hírek a link oldalon olvashatók.

Hírforrás: L'Oeil de l'ADBS, N°3 du 16/12/05, link
2006. január 25.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=certidoc_2-egy_zsurielnok_nyilatkozata
Régebbi hírforrás(ok): L'Oeil de l'ADBS, N°3 du 16/12/05, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról