Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

CERTIDoc 3. -- Georgette euromenedzser minősítéssel

Georgette pályája jól mutatja a dokumentációs szakma fejlődését. Montpellier- ben a CIRAD-nál (kutatási vállalkozás) munkáját kutatókkal szorosan együttműködve végzi. Véleménye szerint az információs és könyvtári szakembereknek ki kell venni a részüket a tartalomtermelésből is, hogy kibújhassanak a múlt 'elkoptatott formáiból', sztereotípiáiból. Számára az eurominősítés a pályafutásának 'természetes' állomása; az eurominősítés pedig főként egyéni kihívás. 20 éves munka után úgy érezte: szüksége van szakmai értékelésre, hasonlóan a kutatókhoz. Karrierje: természettudományos végzettség, néhány évi biológia oktatás, majd dokumentációs munka (előbb dokumentációs alap-, majd mesterképzést végzett). Hagyományos dokumentációs feladatok végzését követően könyvtárvezető lett (3, majd 8, jelenleg 14 személyt irányit). Munkakörében a kutatás és az információ szorosan összekapcsolódik. Most a fejlesztési osztályon dolgozik, ahol az információkeresés, feldolgozás és 'értékhozzáadás' a feladat. A hivatalos elismerés -- véleménye szerint -- elsősorban neki mint könyvtárosnak szól, de a munkatársaknak és az intézmény vezetésének is. Felkészülés: életrajza és publikációs listája mindig naprakész. A jelentkezési dokumentum elkészítése elég sok időt vett igénybe, hiszen az életrajzát (legalábbis az utolsó 10 év) be kell építenie egy sablonba. A legtöbb időt a dokumentált önértékelésre fordította. Ez volt egyben a legtanulságosabb is. Az Eurorópai kompetenciák gyűjteményének a használata elkerülhetetlen volt ebben a fázisban. Tanulságos, ahogy az önértékelésről ír: 'az első vizsgát az ember szemtől szemben, önmagával végzi. A teszt végén az általa betöltött állást nem történetileg, hanem a képességek szerint felállított keretében látja. Ez a nézet szokatlan, de nagyon érdekes. Szerintem ez az eszköz a minősítésen túlmenően igen hasznos lehet a humán erőforrások menedzselésében.' A zsűrivel való beszélgetést építőnek és pozitívnak találta. Meggyőződése, hogy a friss információt kereső információs-dokumentációs szakembereknek ott a helyük a kutatók oldalán. (ref.: Grebot Á.)

Hírforrás: L'Oeil de l'ADBS, N°3 du 16/12/05, link -- A CERTIDoc-kal kapcsolatos korábbi KIT-hírek a link oldalon olvashatók.
2006. február 01.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=certidoc_3-georgette_euromenedzser_minositessel
Régebbi hírforrás(ok): L'Oeil de l'ADBS, N°3 du 16/12/05, link -- A CERTIDoc-kal kapcsolatos korábbi KIT-hírek a link oldalon olvashatók.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról