Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Chatelő robotok -- Megszemélyesedés

Egyre többen használják a valós személyiségüket megjelenítő internetes csevegőrobotokat. A HVG kipróbálta, miképp társalog a George W. Bushra 'hangolt' program Angelina Jolie virtuális klónjával. Világszerte több tízmillióan vannak virtuálisan jelen az úgynevezett internetes közösségi portálokon, amilyen például a MySpace vagy a magyar Iwiw. Ezeken keresztül az ember egyszerűbben tarthat kapcsolatot barátaival, és rég elfeledett ismerősökre bukkanhat a neten. Ehhez persze az kell, hogy a portálon létrehozott honlap tulajdonosa személyesen válaszolgasson a beérkezett elektronikus üzenetekre. Egy széles körben terjedő új program azonban lehetővé teszi, hogy az internethasználók gépre töltsék személyiségük bizonyos vonásait, illetve a róluk szóló információkat, és így őket részben helyettesítő gépi személyi titkárokat hozzanak létre. - F: júl. 4.

Hírforrás: link (regisztrációval)
2007. július 18.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=chatelo_robotok_megszemelyesedes
Régebbi hírforrás(ok): link (regisztrációval)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról