Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

ChatGPT: Miért baj, ha nosztalgiával tekintenek a könyvtárakra? - A könyvtárak jövője (olvasóink szavazatára)

A múlt héten annak rendje és módja szerint közöltük a referálási szavazás eredményeként a címben szereplő anyagot, Habók Lilla referálásában, kb. 2000 karakter terjedelemben: link . Lillával egyeztetve a feladatot a mesterséges intelligencia is megkapta. Lássuk az eredményt:
- Foglald össze 2000 karakterben: "link
ChatGPT: "A jövőben a könyvtárak átalakulnak digitális közösségi terekké, ahol a könyvek mellett számítástechnikai eszközök, oktatási programok és közösségi programok állnak rendelkezésre. Az online tartalmak elérhetősége miatt a könyvtárak át kell alakítaniuk a közösségi térként való funkciójukat, hogy megőrizzék relevanciájukat. Az új könyvtárak célja, hogy a fizikai és digitális tartalmakat egyaránt elérhetővé tegyék, valamint a közösségi eseményeknek is helyet biztosítsanak. A könyvtárak átalakulásának szükségessége azzal is magyarázható, hogy a könyvtárakat eddig használó emberek igényei megváltoztak, és a jövőben a könyvtáraknak alkalmazkodniuk kell ezekhez az igényekhez."
- Ez kevesebb, mint 2000 karakter.
ChatGPT: "A jövőben a könyvtárak átalakulnak digitális közösségi terekké, amelyek a könyvek mellett számítástechnikai eszközöket, oktatási programokat és közösségi programokat is biztosítanak. A könyvtárak szerepe megváltozik, mivel az online tartalmak elérhetősége miatt át kell alakítaniuk funkciójukat, hogy megőrizzék relevanciájukat. Az új könyvtárak kombinálják a fizikai és digitális tartalmakat, valamint helyet biztosítanak közösségi eseményeknek is. A könyvtárak átalakulása az igények megváltozásának következménye, ezért a könyvtárak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz, hogy megőrizzék jelentőségüket. A könyvtárak új formájukban segítenek a közösségeknek tanulni, fejlődni és kapcsolatokat építeni egymással. A digitális eszközök lehetővé teszik a könyvtárak számára, hogy nyitottabbak és interaktívabbak legyenek, valamint a könyvtárak által nyújtott szolgáltatások kiterjednebben érhetők el. A könyvtárak jövője a digitális világban és a közösségi szolgáltatásokban rejlik."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról