Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Chile közkönyvtárai a hálózaton

2002 végén Ricardo Lagos Escobar, az állam elnöke avatta fel a BiblioRedes: Abre tu Mundo (Nyisd ki világodat, nyiss ablakot a világra) programot, melynek keretében 368 chilei közkönyvtár válik alkalmassá arra, hogy a lakosság ingyenesen internetezhessen. Összesen 1754 gépet helyeztek el a könyvtárakban, felszereltek továbbá 17 számítógépes oktató laboratóriumot, kiképeztek 1785 könyvtárost stb. A résztvevő könyvtárak ötödében növelték a létszámot, hatodában pedig alapterületet. A projekt alapját a Bill és Melinda Gates Alapítvány 9,2 millió dolláros támogatása teremtette meg, - ezt egészítette ki a kormányzat 20 millió dollárra. A projekt eredményeként a közkönyvtári Internet-ellátottság a korábbi 6,5%-os arányról 100%-ra ugrott.

Hírforrás: 2003. 04. 29., link
2003. május 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=chile_kozkonyvtarai_a_halozaton
Régebbi hírforrás(ok): 2003. 04. 29., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról