Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Cica és könyvolvasó kukac lett a kabalafigura Kozármisleny könyvtárban

Egy tizenegy éves kislány, Dura Fanni alkotását találták a legjobbnak a szervezők.
Megtalálták a városi könyvtár gyermekrészlegének kabalafiguráját a baranyai kisvárosban. Az ötlet onnan származott, hogy Kósik Melinda könyvtáros pár évvel ezelőtt még egyetemistaként hallott egy hasonló kezdeményezésről, amit a Tudásközpont Gyermekkönyvtára hirdetett meg. Mikor a Kozármislenyi Városi Könyvtárban kezdett dolgozni, gondolta kellene egy kedves figura a gyerekkönyvtári részlegnek.
- Innen jött az ötlet, hogy gyerekekkel terveztessünk egy kabalafigurát - mesélte az ötletgazda. - Ebben találtam egy nagyon jó partnert, a SurreArt csoportot. Ez egy szabad gyermeki alkotást támogató vállalkozás, melynek a vezetője Kis Buchberger Petra.
Összeültek, és elindult az ötletelés, tervezgetés. Elkészült a plakát, amit a könyvtár Facebook-oldalán hirdettek meg. És lassan jöttek is a színes rajzok, ötletes figurákkal. Kismalacok, tündérek, macskák, egerek érkeztek a könyvtárba.
A 6400 lakosú kisvárosban sokáig egyben működött a városi és az iskolai könyvtár, majd három éve kettévált. A városi könyvtár a Kozármislenyi Művelődési Házba költözött. A könyvtár jelentős könyvállománnyal rendelkezik, több mint 4600 könyvből válogathatnak az érdeklődők. Sok színes programmal próbálják becsalogatni a helyieket. Kiállításokat, beszélgetéseket szerveznek és naponta egy-két könyvet ajánlanak Facebookon az olvasni vágyóknak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról