Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Cimborák a könyvtárban -- A Duna tv-vel együtt

-- Ilyen fogadtatásban még nem volt részem -- idézte Oláh Rozália, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának vezetője Zám Béla Máténak a Cimbora klub hó elejei megalakulásakor elhangzott szavait. -- Nagyon tetszett az eskütétel, és érdekesnek találom a programokat -- indokolta Máté, a Dózsa-iskola ötödikese, miért jelentkezett a klubba. A Duna Televízió Cimbora műsorához kapcsolódóan az országban már 30 klub működik, Zalaegerszegen október elsején alakult meg a 31. Általános iskolások a cimborák, akik a klub alakuló összejövetelén esküt tettek. A fogadalomban szerepel többek között, hogy ötleteikkel segítik és építik a cimboraságot, bíznak a közös játék és az olvasás örömében. -- A Cimbora mozgalom célja, hogy a gyerekek közösségben legyenek, játszva tanuljanak, szeressék az olvasást és kapcsolódjanak az egyéb művészetekhez is -- mondta Oláh Rozália. Havonta találkoznak, olvasmányokat dolgoznak fel, de lesz író-olvasó találkozó, verses-zenés gyermekműsor, cimbora farsang, májusban pedig kirándulnak. A tegnapi alkalommal a fehér bot világnapjára is emlékeztek, és ehhez kapcsolódtak a feladatok.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról