Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Civil szervezeti minta a közös tudás, közös hozzáférés területén

A legkeresettebb információ nem könyvekben, hanem emberfejekben van; régóta tudott, megmért, bizonyított tény. Kérdés, a könyvtárak beérik-e a nem legfontosabb forrásokkal, vagy a legfontosabb is érdekli őket. Ez utóbbi "beszerzésére" izgalmas példa a Cédrusnet, mely Kecskeméten térképezi fel a nagy tapasztalatú idősebb emberek képességeit. Könyvtári kapcsolat eddig nem ismert, bár az Országos Könyvtári Napok 2018-as mottója a közös tudás, közös hozzáférés volt. A humán ismeretek becsatornázása kapcsán korábban ismertettük Kamarás István javaslatát link , de hasonlót tesz néhány hónapja a Kétfarkú Kutya Párt is. A Cédrusnet Facebookin (is) terjesztett hirdetése:
- CSATLAKOZZON ÖN IS A CÉDRUSNET KECSKEMÉTI SZENIOR TUDÁSBANKJÁHOZ!
Kecskemét 50 ÉV FELETTI LAKOSSÁGA felbecsülhetetlen tudással, élettapasztalattal rendelkezik, de ezek a kincsek legtöbbször rejtve maradnak.
A CédrusNet Egyesület projektje személyes kérdőíves felmérés keretében gyűjti össze ezeket az értékeket és a SZENIOR TUDÁSBANK "széfjébe" helyezi, biztonságban és mégis a megszerzett tudás hasznosításának lehetőségével.
Ha szeretné tudását, tapasztalatát kamatoztatni - bármilyen munkaterületen is dolgozott korábban - jelentkezzen az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Telefonon: 70/618-1878, e-mail-en: kapcsolat@cedrusnet.hu, személyesen a CédrusNet Irodában: 6000 Kecskemét, Kápolna u. 24.
Általános információk a CédrusNet Programról a link weboldalon találhatók.

Régebbi hírforrás(ok): Alapvető marketing: ki mit tud ebben a házban és mit szeretne megtanulni? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról