Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Civil szervezetet hozna létre a kőröstetétleni könyvtár vezetője

Az év elejétől Koncz Margit, a törteli művelődési központ korábbi igazgatója látja el a kőröstetétleni rendezvények szervezésével, s a könyvtár link működésével kapcsolatos feladatokat. A Wlassics Gyula-díjjal és Fekete dió díjjal kitüntetett közművelődési szakembert jelenlegi munkájáról kérdeztük.
- Január elseje óta vezetem a helyi könyvtárat. Szívesen jöttem a faluba, mivel sok helyi lakost is ismerek, és maga Kőröstetétlen is rendezett, szép település. Tavaly októberben keresett meg Pásztor Imre polgármester, hogy elvállalnám-e a könyvtáruk működtetését. Nagyon örültem a felkérésnek, igent mondtam.
- A könyvtáron kívül kulturális programok megszervezésében is segítek, bár ez egyelőre csak online formában működik a pandémia miatt.
Az első online program a magyar kultúra napjára szervezett ünnepi köszöntő volt, helyi amatőr alkotók kiállításával. Jelenleg farsangi jelmezversenyt és fánksütő versenyt hirdettünk. A jelmezeket fotón kell elküldeni, a fánkokat pedig otthon lehet megsütni, és egyeztetett időpontban három darabot kell behozni zsűrizésre. Mindkét versenyen zsűri dönt, de a jelmezversenyen a közönség is leadhatja szavazatát a neki legjobban tetsző jelmezre.
- A könyvkölcsönzést szintén online formában oldom meg, az olvasókkal előre egyeztetett időpontban és előre kiválasztott könyvvel. Beindítottam a "Házhoz megy a könyv(fu)tár" szolgálatot is, ahol a dokumentumokat (könyv, újság és a többi) házhoz viszem azoknak, akik nem tudják megoldani, hogy bejöjjenek érte.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról