Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Cosplay és atlantai könyvtárak a Dragon Con fesztiválon (olvasóink szavazatára)

A világ egyik legnagyobb sci-fi, gaming és popkulturális rendezvénye az atlantai Dragon Con. Idén a 32. fesztivált tartották 80 ezer résztvevővel. Több mint 35 párhuzamos program ment panelbeszélgetésekkel, írói közönségtalálkozókkal. A Star Trek és a Star Wars például teljesen külön programokat bonyolítottak. A témák közt megjelent az alternatív történelem, fantáziairodalom, szkeptikusok, elektronikus határok fóruma.
Atlantai könyvtárai is sokadjára szerepeltek a fesztiválon. Az Atlanta-Fulton közkönyvtár link tartotta a Dragon Con előpartit. Az eseményen volt virtuális valóság játék, drónverseny, vicces fotózás, kitűzőkészítés, 3D tollal írás és DJing demo. A könyvtár a bulival üdvözölte a program miatt a városba érkezőket. Az eseményre közel 200 résztvevő érkezett. Más atlantai könyvtárak is részt vettek a nyitóbulin. Úgy mint Clayton, DeKalb és Gwinnett megye közkönyvtárai. Ideiglenes könyvtáros pultokat állítottak fel, ahol be is lehetett iratkozni.
Georgia állam egyetemének könyvtárosa már tíz éve részt vesz a jelmezes felvonulás szervezésében is. A csoport tudósokból és tudományrajongókból áll. Jelmezeik rendszerint kitűnnek a többi közül. Idén Freddie Mercury-t választották a beöltözés témájaként.
A fesztiválon könyvbemutatókat és könyves díjátadókat is tartottak. Úgyhogy a könyvtárosok innen is értesülhetnek, mit érdemes beszerezni és mit fognak sokan keresni a könyvtárban. A Jim Henson stúdió például bejelentette, hogy sorozatot forgat Susan Dennard: Witchland fantasy regényeiből. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról