Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Családbarát' konjunktúra a könyvtárakban (képekkel)

Feltehetően az aktuális pályázati koncepció hatására nem tűnik átütőnek a stratégiai családbarát környezetet megteremtő projektek, intézkedések, fejlesztések száma. Mi marad meg a családbarátságból a pénzek elköltése után? Nézzünk néhány családbarát környezetet megteremtő lehetőséget a KIT galériájában link
1-3. A gyerekkönyveket a fiatal szülőket érdeklő könyvekkel egy térben helyezik el, hogy a szülő könnyen szemmel tarthassa csemetéjét. Feliratok: Beleving és Kids 0-8 (praktikus irodalom és gyerekek 0-8). Az élénk színű padra mászni is lehet. (Schalkhaar egy terű falusi könyvtára, Hollandia)
4. A gyerekkönyvtárban helyezik el a fiatal szülőknek szóló irodalmat. Jelen esetben pincében, 'víz alatt' vagyunk, erre utal a bal felső sarokban a hal, ami elvarázsolttá teszi a gyerekrészleget. A jobb oldali polcok tetején a felirat: Eltern (szülők). (Pasing városi fiókkönyvtára, Németország)
5. A gyerekfilmek állványa mögött találjuk a szülők könyvespolcait. (Neuhausen, Németország)
6. Gyerekek és felnőttek is szívesen játszanak az elektronikus wii-vel. (Almere, Hollandia)
7. Az egészen pici gyerek is bevihető az olvasótérbe, melyre gyerekágy is bíztat. Ha hangos a gyermek, nyilván ki kell vinni. Egyébként biztonsággal eljátszhat, ha szülőjét látja. (Saitama, megyei könyvtár, Japán) Magyarországban több könyvtárban van pelenkázó helyiség.
8. A gyerekeket a bújócska és a kuckózás is vonzza: a lépcső alá fészkelhetik be magukat, s hátul a kerek lyukon ki is bújhatnak. (Pasing, Németország).

Hírforrás: Mikulás Gábor
2010. november 26.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=csaladbarat_konjunktura_a_konyvtarakban_kepekkel
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról