Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Családbarát Munkahely elismerések -- a közszférában is osztják

Hetedik alkalommal díjazták a családbarát munkahelyeket; az elismeréseket kis-, közép és nagyvállalati, valamint költségvetési szervek kategóriában adták át. A díjazottaktól elvárás, hogy az adott munkahelyen a munkaidő szervezése, a szabadság kiadása során vegyék figyelembe a családi kötelezettségeket, a pihenési, munkaerő-megújítási igényeket. Az elbírálásnál számít az is, hogy a pályázó milyen béren kívüli juttatásokat biztosít dolgozóinak, milyen szociális és sportlétesítményeket, szolgáltatásokat tart fenn, vagy miként járul hozzá ilyen intézmények finanszírozásához. Elbírálják azt is, hogy a munkahelyi környezet mennyire tesz eleget az egészségvédelemnek, a munkabiztonságnak. A családbarát munkahelynek törődnie kell a munkavállalók önmegvalósításával, hogy ehhez képzéseken vehessenek részt. Az sem közömbös a bírálatnál, hogy gyes, gyed, gyet után milyen lehetőségeket ad a cég a munkavállalásra. Értékelik, hogy miként érvényesülnek a vállalatnál a munkavállalói jogok. Ma már állami támogatásra eleve csak azok a cégek számíthatnak, ahol rendezettek a munkaügyi kapcsolatok, ahol érdemi párbeszéd van a munkáltató és a munkavállalói érdekképviselet között -- hangsúlyozta a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter. - F: ápr. 2.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról