Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Csanádpalota könyvtára teljesít legjobban Csongrádban

A Somogyi Könyvtár KSZR-szolgáltatása évente közzéteszi leválogatva link a környező települések könyvtári adatait (a bárki számára nyilvános országos adatok összessége itt érhető el: link ). A térségen belül Csanádpalotai Városi Könyvtár link - győztesként - a helyi lakosság 21%-át tudja használójának. 14,7 illetve 14,6%-kal Szeged és Mindszent dobogós még. A korábbi évek adatait figyelve jelentősebb változás nem látható. Az elsőbbségét Csanádpalota minden bizonnyal a könyvtáros kollégák személyes sikere, és egyéniségüknek köszönhető.
A 14 éven aluli használók aránya Hódmezővásárhelyen a legmagasabb 47.2% - azaz a legkisebb a felnőttek aránya.
Igazán pontos adatok akkor lehetnek azonban a teljesítményekről, ha majd országosan egységes felületű informatikai rendszert használnak - a minőségbiztosítási erőfeszítések negyedszázados évfordulóját is elhagyva - hazai könyvtárak (persze, amellett, hogy egyértelmű lesz: mit értünk használón, vagy kölcsönzésen).

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról