Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Csobán Laci - mozgókönyvtáros Ormánságban

Visszatérő, kedves, tragikus, elgondolkodtató téma a magyar sajtóban a Csorba Győző Könyvtár könyvtárbusza (pl.: link ). Most a könyvtáros személye kerül a középpontba. Mementó napjaink kitartó falupusztulásáról illetve az emberi minőségtől. (MG)
- Kamionba épített könyvtár járja Baranya legapróbb falvait. Fedélzetén egy igazi apostollal. Riport.
Józsi bácsi, ahányszor csak találkozott Csobán Lacival, mindannyiszor elmesélte, hogy őrkatonaként az alsónadrágjában dugdosta az aktuális Rejtő-kötetet: a toronyba tilos volt olvasnivalót fölvinni, s a fehérnemű tűnt a legbiztosabb rejteknek. Számos férfias poénnak ágyazott meg, micsoda viszontagságon ment keresztül az előretolt helyőrség, a láthatatlan légió, a csontbrigád, Piszkos Fred és a szőke ciklon a gatyában - jókat röhögött rajta a két fickó, az öreg és az ifjonc.
Józsi bácsi egy olvasó, Csobán Laci pedig Baranya megyei mobilkönyvtáros, vele s a történeteivel teszünk egy egész napos kört s szigetvári járásban és az Ormánságban.

Régebbi hírforrás(ok): Elmenni sem lehet Magyarország legszegényebb falujából - bibiobusz azért segít link Könyvtárbusz - kéthetente másfél órán át egy faluban (fotók) link Mozgókönyvtár mellett mozgóbolt is jár Baranya pusztuló falvaiban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról