Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Csokival és rappel hódít a német kultúra

A kortárs német kultúrát szeretnénk bemutatni a lehető legváltozatosabb módszerekkel. Ebbe belefér egy képzőművészeti pályázat Goethe Színtanjáról, német nyelvű rap- vagy popszövegek írása, vagy Hanzi nyuszi kalandjai a legkisebbeknek -- mondja Nagy Márta, a Goethe Intézet kulturális osztályának vezetője.
Meghirdették mozgó könyvtár című programjukat, amelynek keretében német szerzők műveiből összeállított antológiát osztogatnak. Tavaly a 4-6-os villamoson 'szórtak szét' néhány kötetet olyanoknak, akik utazás közben olvastak. Az antológiákban ráadásul még egy szelvény is volt, amelyért a Goethe Intézetben egy kortárs német szerző művét vehették át. Idén is próbálkoznak majd hasonlóval, lehetőleg szokatlan helyszíneken.
A német nyelvtanításban is próbálkoznak úttörő módszerekkel. A Deine Stimme projekt például német nyelvű dalszövegek írásával vezeti be a tanulókat a sokszor nehéznek, nem a zenéhez illőnek tartott német nyelv világába, így oszlatva el az előítéleteket. Az őszi rendezvénysorozat kulináris élményeket is tartogat: egy ferencvárosi csokoládémanufaktúra segítségével belekóstolhatunk a goethei színkörbe -- mondja mosolyogva Gabriele Gauler, az intézet igazgatója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról