Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Csökkenő digitális szakadék az amerikai gyerekek között

Ahogy a különböző jövedelmi szinteket képviselő és a különféle etnikai csoportokba tartozó polgárok egyre nagyobb számban kapcsolódnak fel a hálózatra, a gazdag és szegény amerikai gyerekek közti digitális megosztottság gyors ütemben csökken - állapította meg a Corporation for Public Broadcasting (Közszolgálati Műsorszóró Társaság) napokban közzétett jelentése. (...) Azt is kimutatták, hogy a fehér, valamint a gazdagabb gyerekek továbbra is nagyobb arányban rendelkeznek nagysebességű otthoni hozzáféréssel. "Az úgynevezett digitális szakadék tehát nem szűnt meg" - állapította meg Peter Grunewald, a kutatást lebonyolító cég munkatársa.Jelenleg az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező háztartások több mint kétharmadának van otthon számítógépe, szemben a magas jövedelemmel bíró háztartások 98 százalékával. Két évvel ezelőtt az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező háztartások kevesebb mint felében találhattunk számítógépet, miközben a tehetősebb családok 90%-a rendelkezett PC-vel. Az internet-hozzáféréssel rendelkező háztartásokban élő tizenévesek jellemzően több időt töltenek el a monitor, mint a tévéképernyő előtt. A kisebb gyerekek ugyanakkor valamivel többet néznek tévét, mint néhány évvel idősebb társaik. A gyerekek a számítógépezésre fordított idő legnagyobb részét játékkal töltik, de a felmérés szerint a házi feladatok elkészítésére és böngészgetésre is jelentős időt szánnak.A szegényebb valamint a kisebbségi gyerekek jellemzően az iskolai internet-összeköttetés révén kapcsolódnak a hálózatra, lehetőségeik azonban a gyér számú számítógép miatt meglehetősen korlátozottak.

Hírforrás: Infinit Hírlevél, No.195, 2003. márc. 27., link
2003. április 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=csokkeno_digitalis_szakadek_az_amerikai_gyerekek_kozott
Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél, No.195, 2003. márc. 27., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról