Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Dán e-book portál: egy felületen lehet kölcsönözni és vásárolni

Ma indult el a főbb dán közkönyvtárak (78 kistérségi hálózat) és 54 kiadó bevonásával a dán e-book portál. Egy felületen lehet kölcsönözni és vásárolni. A digitális dokumentumok elérhetők PC-n, Android és Apple alapú tableteken valamint okostelefonokon is. A dánok megint dobtak egy nagyot, mint annak idején a zenei kölcsönzési modell beindításával. Az alapelv most is ugyanaz: összefognak a könyvtárak és a kiadók, a szakmai koordinátor az aarhusi városi könyvtár, az adminisztratív, kereskedelmi koordinációba pedig a Dán Könyvtári és Médiahatóság. A kínálatban a legújabb művek is ott vannak pl. a Steve Jobsról megjelent amerikai önéletrajzi kötet dánra lefordítva.
A vásárlói interfész még tesztfázisban van, s egyelőre nem érhető el a felhasználók számára. A könyvtári kölcsönzés viszont működik az összes kistérségi hálózat felhasználói számára, akik beiratkoztak a helyi könyvtárba. A technikai háttér az ADOBE content platform, tehát azokon a pc-ken, smartphoneokon, tableteken működik, amire fel lehet telepíteni az Adobe Digital
Editions programot. Az Adobe-nál való regisztráció után az ADOBE ID-d hozzárendelődik a kölcsönzési tranzakcióhoz. Könyvtári oldalról pedig a személyi szám és a könyvtári pin-kód kombinációja az azonosító; ez rendelődik hozzá az ADOBE ID-hez. 5 könyv kölcsönözhető havonta. (Németh Márton)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról