Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Debreceni Nyelvi Nap -- Értsük meg a diszlexiás nyelvtanulókat!

Az extrém hideg ellenére is közel 400-an jöttek el a Debreceni Nyelvi Napra 2012 február 8-án. A nyelvi részleg látogatottsága is a duplájára nőtt ezen a napon. Ötödször rendezte meg együtt a máig népszerű programot az új épületben a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ, és a Debreceni Nyelviskola Kft. ügyvezető igazgatója, Sinka Andor. A szakember tudomása szerint manapság csak angolból több mint huszonhat akkreditált vizsgarendszer van Magyarországon, de az összes nyelvből harmincötnél is több lehet. A látogatóknak nyelviskolák, nemzetközi szervezetek munkatársai segítettek eligazodni a nyelvvizsgák dzsungelében.
Ismert könyvkiadók -- Akadémiai, Cambridge, Oxford, Hueber, Klett -- mutatták be újdonságaikat. A British Council és az IATEFL-Hungary, az angoltanárok nemzetközi egyesületének magyar szervezete az angolnyelv-tanárokat forró teára és egy ingyenes workshopra invitálta, amelynek témája -- 'Értsük meg a diszlexiás nyelvtanulókat!' -- több, mint 30 pedagógust vonzott. A különleges nyelvek iránt érdeklődők finn és holland bemutató órán is részt vehettek. (Szabó Eszter -- Szatmári Alexandra)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról