Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Dégen a használók kérik: hadd hallják a fecskék társalgását

2019 novemberében nyertem pályázatot a Dégi Művelődési Ház és Könyvtárban link . Akkor tűnt fel ablaktisztításnál, hogy minden sarokban van fecskefészek. A takarítónő elmondása szerint 6 éve raktak fészket, és minden tavasszal megjelennek a madarak. 2020 áprilisában ablaknyitáskor lettem figyelmes a hatalmas hangzavarra - a megérkezett fecskék hangjára. Azóta takarításnál mindig figyeltünk arra, hogy ne ijesszük meg őket. Ilyenkor a teraszon körbe-körbe repülnek, míg újra el el nem tudják foglalni helyüket. Ahogyan láttam, tavaly 8 kis fióka látott nálunk napvilágot.

A fecskék mára már a Dégi Festetics Művelődési Ház és Könyvtár állandósult vendégei. A könyvtárlátogatók is szeretik őket. Az internetezők többször kérik, hogy legyen nyitva az ablak és hadd hallják a madarak társalgását.
A fecskék megérkezésekor a párkányt lefedjük, hogy piszkukat könnyen el tudjuk tüntetni. A szemét tehát nem okoz gondot.

Az elmúlt években jelentősen csökkent a fecskék száma hazánkban, ezért mi büszkék vagyunk, hogy rendre visszatérnek kis falunkba. Már csak pár hét, és remélhetőleg újra megérkeznek. "Egy fecske nem csinál nyarat", de sok, igen! Óvjuk, szeressük őket!!! (Mudri Erzsébet)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról