Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Demeter Szilárd a magyarországi könyvtári hálózatnak ura lehet

Július 1-én, hétfőn, vagyis ma lépett hatályba ugyanis az a törvénymódosítás, ami a PIM előző vezetője, Demeter Szilárd által főigazgatott Magyar Nemzeti Múzeumba olvasztja be a következő fővárosi kulturális intézményeket: Magyar Természettudományi Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint Országos Széchényi Könyvtár. A felsoroltak az MNM tagintézményeként, ezt feltüntetve, de a nevüket megőrizve működnek tovább. A munkáltatói jogokat mostantól Demeter gyakorolja az összes beolvadó intézmény vezetői felett, ő menti fel és nevezi ki a vezetőket és beosztottakat.

Július elsején, vagyis ma van egyébként Demeter Szilárd 48. születésnapja. Demeter - ha a kormánytöbbség ősszel valóban megszavazza a Csák János-féle kulturális törvénytervezetet - nemsokára nemcsak a budapesti, hanem a teljes magyarországi múzeumi szféra, az összes könyvtár, valamint a teljes, állami finanszírozású magyar alkotóművészeti szektor ura lehet.
A Csák-féle javaslat értelmében totálisan központosítanák a teljes kulturális szférát. A vármegyei hatáskörű városi színházak a Nemzeti Színház, a zenekarok a Nemzeti Filharmonikusok, az alkotóművészek a Petőfi Kulturális Ügynökség, a táncszervezetek a Nemzeti Táncszínház, a könyvtárak az Országos Széchényi Könyvtár, a múzeumok pedig a Magyar Nemzeti Múzeum ellenőrzése alá kerülhetnek.
A hat felsorolt területből hármat közvetlenül Demeter ellenőriz.

Kapcsolódó: Mécseseket gyújtottak a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai az intézményi önállóságuk megszűnése miatt link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról