Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Design thinking - magyarul is megjelent a könyv

A KIT-ben a most magyarul is megjelent kiadvány kiadásától kezdve többször is foglalkoztunk vele link . Érdemes a témába belemélyedni, lehetőségeit hazai, gyakorlati tapasztalatokkal bemutatni. Ez segítséget nyújthat abban, hogy a könyvtárban a dokumentumok és eljárások helyett végre a használókra helyezhessük a hangsúlyt. (MG)

Szüts Etele: Az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete jóvoltából végre magyar nyelven is elérhetővé vált az angolul 2015-ben megjelent Design thinking for libraries című kiadvány. A design thinking, azaz tervezői gondolkodás egy olyan eszköztárat és egyben látásmódot jelent, amely segítségével mélyen megérthetjük használóink valódi igényeit. A használóink és a közösségek bevonása az innovációs folyamatainkba lehetővé teszi a felhasználóközpontú szolgáltatásfejlesztés megvalósítását könyvtárainkban.

A magyar nyelven megjelent három kiadvány kiegészíti egymást. A témát legrészletesebben bemutató, a design thinking folyamatán lépésről lépésre vezető kiadvány a Design thinking könyvtáraknak: eszköztár a használóközpontú tervezéshez című kötet. Ennek rövidített "egynapos" változata a Design thinking egy nap alatt: praktikus útmutató a könyvtár fejlesztéséhez, amely a lényeget kiemelve ismerteti meg a módszer alapjait. A két kiadványt kiegészíti egy Gyakorló példatár is, amely olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyek nagyban hozzájárulnak a módszer helyes megvalósításához.

A kiadványok elérhetők a Könyvtári Intézet honlapján, a Magyar Elektronikus Könyvtárban, valamint a designthinkingforlibraries.com oldalon is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról