Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digital Clean Up - itt az idő digitális lábnyomunk optimalizálására

A német zöldkönyvtári szövetség, a Netzwerk Grüne Bibliothek link a minap osztotta meg KIT által már többször idézett Alsószászországi Könyvtárellátó Vállalat posztját a Digital CleanUp Day napjára. Ugyan a napja márc. 18-a már elmúlt, a javasolt tevékenységek továbbra is aktuálisak, elgondolkodtatóak...

- Gondoljuk át a rutincselekvéseinket: kerüljük az "OK", "Köszönöm" stb.tartalmú e-maileket, és csökkentsük a széndioxid-lábnyomunkat.
- Mondjunk le a hírlevélszolgáltatásokról (feltehetően a már szükségtelenekről - a szerk.) és a levelezőlistákról
- Tisztítsuk meg az okostelefonjainkat a felesleges applikációktól, képektől és videóktól.
- Produkáljunk kevesebb "Fast Content" tartalmakat, tudatosság vezéreljen a képek, videók készítésekor.
- Tisztítsuk meg a számítógépeinket (laptopot, tabletet, ipad-et) és levelezési fiókokat, majd véglegesen töröljük a szükségtelen fájlokat.
Digitálisan is lehetséges a környezetvédelem és a saját széndioxid-lábnyomunk csökkentése. Digital CleanUp Day március 18-án lesz, vegyetek részt rajta, takarítsátok ki az e-mailfiókjaitokat, és gondoljátok újra az internetezési szokásaitokat! A korlátlan adathasználatunk rengeteg energiát emészt fel, és főleg fosszilis energiákat használ fel. Egypár tippet találtok az alábbi linkről a kampányoldalon: link (ford.: Vincze Anett)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról